Author Topic: Lytec Claims Batch  (Read 2525 times)

jcbilling

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
Lytec Claims Batch
« on: June 18, 2009, 08:39:40 AM »
I just started working on a client's software, which is Lytec, remotely to handle her billing. They upload their claims to Gateway EDI. They are transitioning between providers and so we are waiting on Medicare approval before we can continue sending claims through as the Q6 time has run out. However, when I went to "Print Insurance Claims" under the "Billing" Tab, I noticed in the generated claims report, that there were several Medicare claims.

Is there a way I can reprint that batch to take out those claims I don't want going through? I'm thinking about just uploading the batch to Gateway and letting those several get rejected and then refiling them. Any suggestions?

~ Charity

PMRNC

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4217
    • One Stop Resources & Networking for Medical Billers
Re: Lytec Claims Batch
« Reply #1 on: June 18, 2009, 08:54:06 AM »
You'll need to change the status from submitted to new and then overwrite the batch and it will only submit those marked as new or not submitted.

Linda Walker
Practice Managers Resource & Networking Community
One Stop Resources, Education and Networking for Medical Billers
www.billerswebsite.com

jcbilling

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
Re: Lytec Claims Batch
« Reply #2 on: June 18, 2009, 09:09:00 AM »
Linda,

How do I change the status of a claim? I didn't see a place to do that.

Thanks,
Charity

PMRNC

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4217
    • One Stop Resources & Networking for Medical Billers
Re: Lytec Claims Batch
« Reply #3 on: June 19, 2009, 10:07:32 AM »
I have not seen lytec in a while, but it's definitely there, it would have to be.. all softwares that export batches need to have that in order to index claims for submission (by status)
You might want to check the software manual or call technical support.
Linda Walker
Practice Managers Resource & Networking Community
One Stop Resources, Education and Networking for Medical Billers
www.billerswebsite.com

jcbilling

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
Re: Lytec Claims Batch
« Reply #4 on: June 19, 2009, 10:57:05 AM »
Got it - I figured out how to resend a batch and then also rebill an individual claim.

I read in of your previous posts about sending over a form to the provider's office to request additional info so you have it for record's sake. Do you a template you could send me?

Thanks,
Charity
csuttles@jcbilling.com

Michele

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4705
    • Solutions Medical Billing
Re: Lytec Claims Batch
« Reply #5 on: June 20, 2009, 02:51:44 PM »
I don't have a template.  When we request additional info from a provider we just use Word, and type up a short note to fax over.

Is that what you mean?

Michele
Sign Up for our FREE Medical Billing Newsletter
Get a 10% discount on Medical Billing Products by using Coupon Code: 10OFF
http://www.solutions-medical-billing.com

jcbilling

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 156
Re: Lytec Claims Batch
« Reply #6 on: June 22, 2009, 09:24:54 PM »
Ok - I can do that!

Thanks,
Charity