Author Topic: Rebilling Claims in Medisoft  (Read 2200 times)

asilva03

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
Rebilling Claims in Medisoft
« on: October 14, 2011, 08:00:39 PM »
Does anyone have experience with rebilling claims in Medisoft?  If so, can you let me what steps to take.

Thank you.

Michele

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4708
    • Solutions Medical Billing
Re: Rebilling Claims in Medisoft
« Reply #1 on: October 15, 2011, 07:41:56 AM »
Do you mean rebilling an entire batch or just rebilling one claim?
Sign Up for our FREE Medical Billing Newsletter
Get a 10% discount on Medical Billing Products by using Coupon Code: 10OFF
http://www.solutions-medical-billing.com

asilva03

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
Re: Rebilling Claims in Medisoft
« Reply #2 on: October 15, 2011, 01:49:59 PM »
Just one claim.

Michele

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 4708
    • Solutions Medical Billing
Re: Rebilling Claims in Medisoft
« Reply #3 on: October 15, 2011, 08:04:19 PM »
Don't you just put the check back in to bill primary insurance?  I'm not terribly familiar with Medi-soft but it should be something simple like that.  Are you printing the claim or submitting it electronically?
Sign Up for our FREE Medical Billing Newsletter
Get a 10% discount on Medical Billing Products by using Coupon Code: 10OFF
http://www.solutions-medical-billing.com

macbook

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 60
Re: Rebilling Claims in Medisoft
« Reply #4 on: October 16, 2011, 09:27:08 AM »
HI

In re-billing with Medisoft, you need to go to Claim Management, then go to/highlight the specific claim you need to correct and then click on edit, then click on ready to send, ensure to click which billing method you need to use either paper or electronically, save then print/send.

Hope this helps.

:)

asilva03

  • Jr. Member
  • **
  • Posts: 74
Re: Rebilling Claims in Medisoft
« Reply #5 on: October 17, 2011, 11:40:00 AM »
@ Michelle

That's what I thought too, but Medi-soft's claim management setup is what was throwing me off.

@ Macbook

Thanks for your help.  I was under Claim Management but wasn't sure if this was the proper way to resubmit a claim.  Thanks again.